ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО „БОДИГАРД“

23.06.2013

От 6 до 10 май 2013 година в гр. Стара Загора се проведе Първото Европейско първенство „Бодигард“ поз егидата на Международната Бодигард Федерация. Домакин на събитието беше Българска Бодигард Федерация. В състезанието взеха участие 10 отбора – Службата за сигурност при Президента на Молдова, Службата за сигурност при президента на Крим, Алистар секюрити - Румъния, Българска Бодигард Федерация, отбор на фирма „СОТ 161“, Отбор на Варненски Свободен Университет, отбори на Колежите по охрана и сигурност в София, Стара Загора и Смоля, Отбор на НСБО.

Състезанието се проведе с подкрепата на Община Стара Загора, КИА Моторс – България и фирма Милтех.

Европейски шампион стана отборът на службата за сигурност на Президента на Молдова с ръководител Йон Гуцу. Отборът на Българска Бодигард Федерация с ръководител Красимир Цветанов зае трето място.

Бе проведено и класиране за Национален първенец в състезанието Бодигард, сред отборите на спортните клубове от България. На първо място се класира отборът на Българска Бодигард Федерация, който ще представи страната ни в Международното състезание „Бодигард“ в гр. Тулча Румъния през м. юни и в Световното първенство „Бодигард“, в гр. Ялта, Украйна през месец септември. 


етикети: